Capitalismul – Itinerare economice – VANDUT

Autor: Ion Pohoata

Pagini : 200

Editua Polirom

Colectia Collegium

Dat fiind faptul ca, in ultima instanta, capitalismul inseamna economie de piata, lucrarea analizeaza acest fenomen din perspectiva preponderent economica. Aceasta sinteza ampla si bine documentata urmareste sa demonstreze ca problema construirii capitalismului se rezuma, de fapt, la recucerirea normalului, ca societatea capitalista reprezinta rezultatul evolutiei firesti a omenirii, modul de organizare a unei societati civilizate.

Cuprins: Capitalismul – concept si devenire – Pilonii capitalismului – Institutiile capitalismului – Capitalismul – o realitate mozaicata – Viitorul capitalismului – Capitalism a la Romania

Ion Pohoata este profesor la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor si la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii “Al.I. Cuza” Iasi. Dintre lucrarile sale, amintim: Doctrine economice universale (1993, 1996, 1997); Paradigme de gindire. Introducere in epistemologia economica (1994); Economie politica (coautor, 1991); Tranzitie si integrare europeana (coautor, 1996); Integrarea euroatlantica si dezvoltarea economica (coautor, 1999); Capitalismul. Itinerare economice (2000).

Pret de vanzare : 3 lei

Advertisements